. Lebih banyak landing page anda adalah lebih baik.

Menukar visitor kepada lead adalah langkah pertama yang perlu diambil kira untuk mewujudkan hubungan antara syarikat dan bakal pelanggan.  Jika anda tidak pasti samada ia bermanfaat kepada syarikat anda, jangan risau. Semua perkara yang bermain di kepala anda tentang Salesman Website dan bagaimana ia berfungsi akan kami kongsi di sini.

Apa itu Salesman Website?

Salesman Website adalah single page yang menceritakan tentang produk anda dari mula, sehingga membuatkan pelanggan terus rasa nak beli dengan mudah.

Apa yang bestnya dengan Salesman Website ni?

  1. Dilengkapi dengan copywriting yang jelas dan senang untuk pelanggan faham tentang produk anda.
  2. Struktur copywriting yang dibuat bermula dengan menyatakan masalah pelanggan, mengenalpasti punca masalah tersebut, menawarkan solusi yang boleh menyelesaikan masalah tersebut, serta menawarkan promosi yang pelanggan tak boleh tolak.

Ingat! Salesman Website adalah mana-mana page yang terdapat dalam website tanpa navigation dan terdapat form yang digunakan untuk menukar visitor kepada lead.

Ini adalah contoh Salesman Website:

Client: Auto Trade Bitcoin
Product: Cryptocurrency

Client: Lurvecare
Product: Kesihatan

Client: Ustaz Fitness
Product: Ebook Diet

Hasil yang akan dapat dengan adanya Salesman Website?

Sekiranya anda buat iklan di facebook jenis kempen traffic (tarik traffik masuk website), segala detail tentang produk dah lengkap diterangkan serta pelawat anda akan diberikan offer jika mereka membuat pembelian pada waktu itu juga.

Jika anda menggunakan CTA ke whatsapp, pelanggan yang klik CTA tu hanya mahukan no akaun anda sahaja untuk bankin. Kalau CTA terus beli dalam website, anda hanya perlu tunggu email order mengatakan ada pembeli telah membeli.

Fungsi Salesman Website:

Semua maklumat produk telah diterangkan, semua FAQ telah dijawab, semua masalah pelanggan telah dijelaskan dan pelanggan yang klik CTA anda tu adalah pelanggan yang bersedia untuk membeli.

FB Pixel yang di installkan ke dalam website pun sangat membantu untuk anda retargeting balik iklan lain pada mereka yang pernah masuk website anda.

Boleh dah nak buat iklan macam LAZADA, SHOPEE yang mana bila masuk website diaorg, nanti dalam FB News Feed pun akan nampak lagi iklan diaorg tu.

 

 

Salesman Website

salesman website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, you can choose to chat with our representative below.

Live Chat With Us Now