Ok min taknak bagi mukaddimah panjang-panjang. So Stripe dengan Paypal ni keduanya membolehkan korang menerima duit dari website. Dua-dua ini menyediakan servis pemprosesan pembayaran dari pelanggan kepada pemilik perniagaan. 

Tapi jujur cakap min, stripe ni lagi mudah guna dari Paypal. Pasal mudah nak guna dan senang nak faham, nak setup tu kacang je, sangat fleksibel, dan berbaloi dari segi cas transaksi sama macam Paypal.

Matlamat Payment Processing System ni nak memudahkan untuk menukar duit dengan selamat supaya pelanggan ni betul rasa secure dengan bisnes korang. Paypal dengan Stripe memang mencapai la matlamat ni kan. 

 

RINGKASAN KELEBIHAN STRIPE

 

    • Memang dia proses pembayaran pelanggan terus dalam website tanpa nak pening kepala pasal payment gateway yang complex tu macam akaun bank penjual atau kena ikut standard PCI.
    • Data pelanggan memang selamat sebab direct interaksi dan dikawal selia dengan server Stripe. 
    • Nak chekout tu jadi mudah dalam website so membantu untuk meninggikan rate closing atau conversion.
    • Cas yang berpatutan.(Banyak kes murah dari Paypal) – Updated: 3.4%+RM2.
    • Report dan Analytic memang best wei.
    • Senang nak integrate, setup dan nak buat maintenance.
    • Support memang terbaik kalau korang ada sebarang isu.
    • Takda cas untuk refund. Tengok harga baru kat sini

 

 

 

Macam ni je cara customer akan bayar kalau guna Stripe (Jenis recurring)

 

Ni antara review dari otai-otai,

 

“Call it a coincidence but since we switched to our new payments platform a month ago, sales have gone up.”

CenterNetworks

“Using Stripe is almost as easy as embedding a YouTube video into a website,’ says Mike Moritz, a venture capitalist with Sequoia Capital.” — Business Week

“Stripe has no setup fees, no monthly fees, no minimum charges, no validation fees, and no card storage fees. There’s also no charge for failed payments. You’ll never have to decipher a complex statement, because you know what you’re charged in advance.” — apppulp

“[I] realized the biggest mistake I’ve made…to-date. What I found was that a number of customers filled in our order form, went off to Paypal or Google Checkout, but never completed the order…Call it a coincidence but since we switched to our new payments platform a month ago, sales have gone up.” — CenterNetworks

 

Dan untuk pengetahuan semua, Stripe secara rasmi telah membuka akses untuk membolehkan peniaga di Malaysia untuk membuka akaun. Boleh buka akaun Stripe anda di sini .

Business

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi, you can choose to chat with our representative below.

Live Chat With Us Now